045

Môj najobľúbenejší tvorca podcastov Pat Flynn zo San Diega zvykne hovorievať, že ak chceš niekomu zmeniť život, musíš najprv zmeniť jeho deň. Ja k tomu dodávam, že ak chceš niekomu zmeniť deň, musíš zmeniť jeho ráno.

Bez ohľadu na to, či patríš do kategórie ranné vtáča alebo nočná sova (prípadne osciluješ niekde medzi tým) to, ako začínaš svoj deň jednoducho je dôležité.

Nepreháňal by som to s tvrdeniami typu "aké máš ráno, taký bude aj tvoj deň". Častokrát to totiž nemusí platiť. Avšak ak z dlhodobého hľadiska sú tvoje rána plné stresu, nestíhačiek a narýchlo vypitej kávy, asi tušíš, že to nie je úplne ono.


A ak si pripravený trošku na tom popracovať, možno ti viem pomôcť :) Napísal som totiž svoj prvý ebook a venujem sa v ňom práve tejto téme: ako si vybudovať udržateľnú rannú rutinu, ktorá môže tvoj život posunúť výrazne k lepšiemu. Ebook má názov 5 krokov pre skvelé ráno a stiahnuť si ho môže úplne zadarmo na mojom webe ak mi dáš tvoju emailovú adresu. Neboj, nebudem ťa spamovať, len to občas pošlem dávku inšpirácie pre tvoj osobný rozvoj, približne raz za mesiac.