060

Predstav si, že 20 rokov funguješ v nejakom odvetví na základe princípov, ktoré máš overené. Ani ti nenapadne o nich pochybovať, lebo takto si to predsa robil vždy a milióny ďalších ľudí po celom svete tiež.
Čo ak však existuje aj iná cesta? Vykročil(a) by si na ňu?




Čerstvý majster SR v naturálnej kulturistike Martin Macko to urobil. Po 20 rokoch cvičenia a stravovania podľa "prikázaní" fitness priemyslu postavil veci na hlavu a prinieslo mu to skvelé výsledky. Namiesto činiek, proteínových práškov a kardia využíva tréning pomocou variabilnej rezistencie, čiastočný pôst (intermittent fasting) a carnivore stravovanie. A o tom všetkom sme sa s Martinom v dnešnom rozhovore rozprávali.

Martin sa inšpiroval Dr. Johnom Jaquishom a jeho knihou "Dvíhanie činiek je strata času" (dostupná len v angličtine, napríklad tu). Ak by ťa zaujímalo ako vyzerá cvičenie s variabilnou rezistenciou, na youtube je o tom kopa videí (tu je jedno z nich).

Rozhovor sme nahrávali v jednom z košických podnikov, ospravedlň prosím v istých momentoch mierne zníženú kvalitu zvuku.

Sledovať ma môžeš na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozri môj youtube kánal.