095

Pre niekoho to môže znieť až apokalypticky, akoby sa blížil koniec sveta. Dá sa to vôbec? Prežiť deň bez internetu?




Mám pre teba dobrú správu! Dá sa to nielen prežiť, ale takýto deň si môžeš aj užiť, ba doslova vychutnať. Vieš, tie staré dobré rozhovory s partnerom, deťmi, rodičmi či priateľmi, keď sa s nimi rozprávaš naozaj, a nie len tak, na "pol mozgu", zaťiaľčo tou druhou polovicou sa ponáraš do hlbín Instagramu. Alebo tie jedinečné chvíle, keď si len sám (sama) so sebou, nikto a nič ťa neruší, a ty máš možnosť oddychovať, pozorovať svet, či skutočne sa sústrediť na nejakú zmysluplnú činnosť.

K tomu, aby som si tento deň vyskúšal na vlastnej koži, ma inšpiroval tento podcast, v ktorom o tzv. NO DEVICE DAY hovoril autor svetových bestsellerov Mních, ktorý predal svoje Ferrari alebo Klub ranostajov, Robin Sharma. On má takéto dni v týždni hneď dva.

Každopádne už jeden deň bez internetu (pre mňa je na to ideálna sobota) je pomerne veľká výzva pre dnešného "moderného" človeka, ktorý je denne hodiny prilepený na sociálnych sieťach a chce vedieť všetko hneď, ideálne takmer v priamom prenose.

Tak čo, vyskúšaš to?

Počúvať ma môžeš aj na týchto platformách:
Link na Spotify.
Link na Apple Podcasts.
Link na Google Podcasts.

Celú epizódu vo formáte mp3 si môžeš stiahnuť tu.

Ak si ju chcieš pozrieť ako video, nech sa páči ;)

Sledovať ma môžeš na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozri môj youtube kanál.

Alebo sa môžeš prihlásiť na odber môjho newslettra, ktorým posielam raz za mesiac. Za odmenu ti pošlem môj ebook 5 krokov pre skvelé ráno.