162

Na dovolenke som si prečítal veľmi silnú knihu: Hľadanie zmyslu života od Viktora Frankla, s podtitulom Napriek všetkému povedať životu áno. Patrí medzi tie knihy, o oktorých som už dávnejšie vedel, že si ich určite chcem prečítať, keďže viacero inšpiratívnych ľudí ju na mnohých miestach odporúčalo.


Kniha je kombináciou skutočných príbehov, ktoré autor zažil v štyroch koncentračných táboroch počas II. svetovej vojny a teoretického výkladu logoterapie (logos = zmysel v tomto prípade), ktorej pôvodcom je sám autor.

Niektoré myšlienky uvedené v knihe sa môžu zdať na prvý pohľad pritvrdé, alebo prinajmenšom hraničné. Ale keď ich počujete od človeka, ktorý na vlastnej koži a na vlastné oči deň čo deň niekoľko rokov zažíval tie najväčšie krutosti, ktorých je ľudská bytosť schopná, tak sa nad tým minimálne začnete zamýšľať a nezhodíte ich hneď zo stola.

Inšpiráciou pre mňa dnes bol aj Peter Podlesný z mužom.sk, ktorý o tejto knihe taktiež nahral podcast - bolo to pred štyrmi rokmi a prirodzene to poňal inak ako ja.

Link na Spotify.
Link na Apple Podcasts.
Link na Google Podcasts.

Celú epizódu vo formáte mp3 si môžeš stiahnuť tu.

Sledovať ma môžeš na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozri môj youtube kanál

Priniesol ti tento podcast niečo hodnotné? Namotivoval ťa k niečomu, čo si dlho odkladal/a alebo ťa prinútil zamyslieť sa nad tým kým si a kým môžeš byť?

Ak áno, prosím pozdieľaj to s niekým vo svojom okolí. Možno aj on/ona práve teraz potrebuje nakopnúť, inšpirovať, povzbudiť. Spolu tak môžeme doslova meniť svet. Možno nie celú planétu, ale celý svet jednému človeku. Za tých pár sekúnd to stojí, no nie?