187

Táto epizóda je pravdepodobne jedna z najdôležitejších, aké som kedy nahral. Zhováram sa s Viktorom Olivom, odborným asistentom na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave o dôležitosti cvičenia pre seniorov a onkologických pacientov.

Rozoberáme, ako silový tréning pomáha starším ľuďom udržiavať zdravie a zlepšuje kvalitu ich života, a to aj s možnosťou cvičenia doma. Diskutujeme o význame pohybu pre pacientov po liečbe rakoviny a ako pravidelná aktivita môže pozitívne ovplyvniť ich liečebný proces.



Možno máš aj ty rodičov, starých rodičov, alebo známych, ktorí potrebujú počuť práve toto: že ešte nemusia patriť do starého železa, a že aktívnym pohybom a silovým tréningom sa dá nielen spomaliť starnutie, ale dokonca výrazne oddialiť aj výmena bedrového, či kolenného kĺbu. Preto nečakaj ani chvíľu a hneď im to nazdieľaj. A možno im tým zmeníš život. Doslova!

Viktor sa už objavil aj iných podcastoch, napríklad tu alebo tu.
Tu je web Aktívneho centra starnutia, o ktorom sme s Viktorom veľa hovorili.

Link na Spotify.
Link na Apple Podcasts.
Link na Google Podcasts.

Celú epizódu vo formáte mp3 si môžeš stiahnuť tu.

Sledovať ma môžeš na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozri môj youtube kanál

Priniesol ti tento podcast niečo hodnotné? Namotivoval ťa k niečomu, čo si dlho odkladal/a alebo ťa prinútil zamyslieť sa nad tým kým si a kým môžeš byť?

Ak áno, prosím pozdieľaj to s niekým vo svojom okolí. Možno aj on/ona práve teraz potrebuje nakopnúť, inšpirovať, povzbudiť. Spolu tak môžeme doslova meniť svet. Možno nie celú planétu, ale celý svet jednému človeku. Za tých pár sekúnd to stojí, no nie?
www.zlepsujsa.sk