078

Z rôznych miest na teba v poslednom čase možno vykukuje slovo "mindfulness". Častokrát je spájané s jogou a východnými náboženstvami a tak sa môžu vynárať rôzne predsudky spojené s mindfulness. Priznávam sa bez mučenia, aj ja som nejaké mal.

Preto som veľmi rád, že mi v našom rozhovore Veronika Miškech Fričová vysvetlila minduflness podrobnejšie. Porozprávala o tom, čo si pod týmto slovom (slovenský preklad je "všímavosť") predstaviť, prečo by sme o ňom mali hovoriť a ako jednoduchým krátkym cvičením môžeme zlepšovať svoj život praktizovaním mindfulness.




Veronika je certifikovanou lektorkou jogy, viac si o nej môžete prečítať na jej webe. V epizóde spomína aj ďalšie zdroje na hlbšie skúmanie mindfulness, napríklad web Kristin Neff, alebo tento podcast s hlavným bežeckým trénerom Nike Chrisom Bennettom, ktorý približuje možnosti trénovania mindfulness počas behu.

V tejto epizóde tiež začínam predvianočné zdieľanie charitatívnych projektov, prostredníctvom ktorých môže každý z nás urobiť z tohto sveta o niečo krajšie miesto. Ako prvý by som vám chcel predstaviť projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, pomocou ktorého môžete jednoduchým darčekom potešiť osamelých seniorov po celom Slovensku. Pre bližšie info klinite na web kolkolasky.sk.

Sledovať ma môžete na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozrite môj youtube kánal.

Alebo sa môžete prihlásiť na odber môjho newslettra, ktorým posielam raz za mesiac. Za odmenu vám pošlem môj ebook 5 krokov pre skvelé ráno.