098

Častokrát sa pri zlepšovaní nášho zdravia, či nášho celkového "fungovania" ako takého sústredíme na veci typu cvičenie, strava, mentálne nastavenie, či otužovanie. To všetko sú dôležité aspekty, ale mnohokrát sa stáva, že zabúdame na jeden nenahraditeľný základný kameň, bez ktorého to jednoducho nejde. A tou základnou vecou, ktorú musíme robiť všetci a len veľmi málo ľudí jej venuje náležitú pozornosť je: SPÁNOK.


Preto sa dnes rozprávam s Darom Štorcelom, ktorý nie je len takým obyčajným osobným trénerom, pretože mnohým spomínaným veciam sa venuje do hĺbky, vrátane spánku.



Rozprávali sme sa o tom, čo to vlastne znamená mať kvalitný spánok, ako fungujú spánkové fázy a cykly, prečo je tak veľmi dôležité nastavenie správneho spánkového režimu, spánkovej hygieny, či rannej "po-spánkovej" rutiny, ako si správne vybrať okuliare na blokovanie (nielen) modrého svetla, či prečo nie je dobré piť večer kávu, aj keď po nej bez problémov zaspíme.

Dara určite odporúčam sledovať na Instagrame, keďže tam zdieľa mnoho veľmi užitočného obsahu. Špeciálny tip od Dara, ak zvažujete kúpu spomínaných okuliarov: http://art-light.cz/



Počúvať ma môžeš aj na týchto platformách:
Link na Spotify.
Link na Apple Podcasts.
Link na Google Podcasts.

Celú epizódu vo formáte mp3 si môžeš stiahnuť tu.

Rozhovor s Darom vo video-forme si môžeš pozrieť tu.

Sledovať ma môžeš na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozri môj youtube kanál.

Alebo sa môžeš prihlásiť na odber môjho newslettra, ktorým posielam raz za mesiac. Za odmenu ti pošlem môj ebook 5 krokov pre skvelé ráno.